Gólyatábor

Gólyatábor

Élményeink a gólyatáborban

Augusztus 30-án és 31-én gólyatáborban vettünk részt. Megérkezve az új iskolánkba, osztályfőnökünk, Ács Erika tanárnő, bekísért minket a tornaterembe és nagy körbe ülve elkezdtünk ismerkedni. Először nehezen nyíltunk meg egymás felé, de a sok együtt elvégzett kreatív feladat után már mindenki talált magának legalább egy hozzá közelálló embert.

Ezután körbementünk az iskolán, megnéztük az osztálytermeket és a tanárit. amikor visszatértünk a tornaterembe, egy kellemes meglepetés várt ránk: megtudtuk, hogy utunkat dottóval folytatjuk. Úticélunk az egregyi Szent-Magdolna templom volt, ott kisebb csoportokba rendeződve plakátot csináltunk a kápolnáról, amit később be is mutattunk. Az egregyi múzeum kiállítását is megtekintettük, majd visszasétáltunk az iskolába. Ott már várt ránk a vacsora: a sok-sok pizza!

A napnak azonban még nem volt vége: sport programok vártak ránk, olyanok mint foci, floorball, tűzharc. A sportok sokféleségének köszönhetően mindenki részt vett legalább egy játékban.Ezt követően elkezdtünk készülődni az alváshoz, és Erika néni olvasott nekünk mesét.

Reggel megkaptuk a tankönyveinket, és az új barátainktól elbúcsúzva hazamentünk.

A táborba érkezés előtt nagyon féltem, hogy rossz lesz a közösség, és nem sikerül barátokat találnom, azonban az együtt töltött idő teljesen eloszlatta minden aggodalmam. Csodálatos osztályba kerültem, és már az első nap sok barátot szereztem. Alig várom a jövőbeli közös kalandokat!

/Evsyukhina Alexandra 9. Ny/

 

A Bibó 2023-as gólyatáborában sok érdekes programon vettünk részt. Az iskola tornapályáján összegyűlve ötletes beszélgetéseken keresztül egész jól megismerhettük egymást és osztályfőnökünket, Rónaky Attilánét, azaz Anikó nénit. Később dottóval körbeutaztuk Hévízt, majd felmentünk Egregyre, ahol egy informatikai kiállítást néztünk meg, majd az egregyi Szent Magdolna templomhoz érkeztünk, amiről csoportosan plakátokat készítettünk. Este pizzáztunk, majd a napot sportolással zártuk. Az éjszakát a sportcsarnokban töltöttük, az alvás kényelmeit nem részletezném…

Összességében a gólyatáborban együtt töltött idő megalapozta az összhangot és a jó hangulatot az osztályban.

/Takács Domonkos 9.B/

Kapcsolódó galéria

Gólyatábor

Pályázatok

Nemzeti Tehetség Program