Robots Connecting Ludbreg

Robots Connecting Ludbreg

A robot-show folytatódik

Egy héttel a Hévízen, gimnáziumunkban megrendezett Robots Connecting show után most mi utaztunk Horvátországba.

Utazásunk célpontja partneriskolánk, a Ludbregi Srednja Skola volt. Az iskola részéről az igazgató, dipl.ing Josip Zdelar és Kisic Dubravka fogadott bennünket.

A köszöntő után az iskola bemutatása következett, körbevezettek bennünket, bementünk az osztálytermekbe, miközben folyt a tanítás. Délután a gyakorló műhelyeket látogattuk meg, ahol a CNC-szerszámgépek mellett az ismerős FANUC robotot is láthattuk munka közben. 

Ezt követően városvezetés következett: ráállhattunk a világ közepére (Ludbreg is the Centre of the World), múzeumban voltunk, megnéztük a Batthányi kastélyt (a helyi legenda szerint a kastély kápolnájában történt a csoda, hogy a szentelő bor jézus vérévé változott, amit egy kis üvegcsében mind a mai napig őriznek) és megnéztük a római kori ásatásokat (nekik is van egy római kori csontvázuk, mint Hévíznek). Szállásunk a város főterén álló gyönyörű szállodában volt.

Péntek délelőtt tanulás következett, előadásokat, gyakorlati bemutatókat láthattunk a robotról. Délután ismét robotverseny volt a program, 5 csapat küzdött egymás ellen, egy komplex feladatot kellett a robottal elvégezni, lehető legrövidebb idő alatt. Bár az első helyről egy hajszállal lecsúsztunk, azért a második és harmadik helyet sikerült megszereznünk.

Szombat reggel volt a második és harmadik helyért járó díj átadása, majd elbúcsúzott tőlünk az iskola vezetése. Szerintem mindenki jól érezte magát, ez egy nagyon szép kirándulás volt.

Képes tudósítás a ludbregi kiruccanásról:

Kapcsolódó galéria

Robots Connecting Ludbreg

Pályázatok

Nemzeti Tehetség Program