Spanyol nyelv oktatása

Spanyol nyelv oktatása

A 2022-2023. tanévtől iskolánkban elindult a spanyol mint második idegen nyelv oktatása
a nyelvi előkészítő osztályban.

A spanyol nyelvtanulás okai nagyon sokfélék lehetnek: akár személyes vagy az utazás iránti érdeklődés, esetleg spanyol nyelvű országban tanulni, dolgozni, élni vagy egyszerűen csak tetszik a nyelv dallama és a nyelvterület kulturális gazdagsága.

Bármi legyen is a motiváció iskolánk intenzív módon heti 9 órában biztosítja a spanyol nyelv elsajátítását.

A spanyol nyelvet 322 millióan beszélik a világon, közvetlenül az angol nyelv mögött áll ebben a rangsorban. Jelenleg 21 ország államnyelve, az ENSZ és az Európai Unió egyik hivatalos nyelve.

A spanyol nyelvű irodalom és képzőművészet része a nyugati műveltségnek, ezért, továbbá az amerikai földrész gazdasági jelentősége miatt is sokan tanulják ezt a nyelvet.

Ezen műveltségi területeken a nálunk spanyolul tanulók alapos ismereteket szerezhetnek, mivel a hagyományos nyelvi órák mellett 0. évfolyamon Spanyolország illetve a Pireneusi-félsziget történelmével, kultúrájával ismerkedhetnek meg, míg 9-10. évfolyamtól Latin-Amerika országainak történelmébe, kultúrájába nyerhetnek betekintést. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a szóbeli kommunikáció minél magasabb szintű elsajátítására, ezért külön egy órában társalgási óra keretében a mindenkori beszélt nyelv gyakorlása folyik.

Pályázatok

Nemzeti Tehetség Program