Tisztelt jelenlegi és volt Bibósok és segítő szándékú ismerőseik!

Tisztelt jelenlegi és volt Bibósok és segítő szándékú ismerőseik!

A gimnázium egyik tanulójának családja rendkívül nehéz helyzetbe került, aki tud, kérem segítsen!

Tanulónk édesanyja egyedül neveli 2 gyermekét. Az anya egészségügyi panaszai már évekkel ezelőtt kezdődtek, hosszas orvoshoz járás után a Ritka Betegségek Intézetében kiderült, hogy az izmok leépülésével járó extrém ritka neurológiai eredetű betegséggel küzd, ami miatt megrokkant. A család egyetlen bevétele most csak a csekély összegű rokkantsági ellátás, melyből albérletet, rezsit és a megélhetés minden költségét kellene fedezni. Régen az anyának mindig két munkahelye volt, a COVID előtt tudott néhány órában munkát végezni, de erre március óta nincs esély, így anyagilag élhetetlen helyzetbe kerültek.

Jelenleg hátralékba kerültek az hévízi másfél szobás kis lakás albérleti díjával, a rezsiköltségekkel, továbbá mivel a kötelezőt sem sikerült időben befizetni az öreg autóra, egy kisebb koccanás költségei kapcsán végrehajtás is folyamatban van…

A fiú februárban kezdené a keresztféléves képzést a TF-en, de nincs pénz arra, hogy Budapestre (rendszeresen) felutazzon, ott kollégiumot fizessen – ha kap egyáltalán -, a létfenntartási és a tanulmányaival összefüggően óhatatlanul felmerülő költségeit fedezze. Egyetemi tanulmányai megkezdéséig próbált elhelyezkedni, de állást mostanáig nem talált.

A leánygyermek is szorgalmas és jó tanuló, abszolút esélyes a továbbtanulásra, de az azzal járó kiadások viselése ezt nagy valószínűséggel ellehetetleníti – nem beszélve arról, hogy mindkét gyermek öreg laptopja felmondta a szolgálatot, a telefonjaik sem a legjobbak, így a távoktatásban való részvétel nagyon nehéz.

A fentiekből kitűnően elsősorban pénzbeli segítség lenne a legfontosabb, továbbá esetleg a gyerekeknek újabb és jól működő, a szükséges alap szoftverekkel telepített laptop és telefon, ruhanemű (a fiú 180 cm magas, sportos, M-es méret, a lány S-es méret), élelmiszer (utalvány) jönne jól.

Kérem, akinek a mostani nehéz helyzetben van módja és lehetősége, könnyítsen a család nyomasztó terhein!

Kérjük, hogy a pénzbeli adományokat az anya, Vizi Zsuzsanna 1040 2836 -8056 5649 -4954 1002 számlájára utalják, az egyéb tárgyi adományok átadásával kapcsolatban a gyűjtést szervező „Bibó István Gimnáziumért Alapítvány” titkárát, Dr. Drexler Andreát hívják a 30/530-8898 telefonszámon.

Minden segítséget köszönünk.

A „Bibó István Gimnáziumért” Alapítvány kuratóriuma.

Pályázatok

Nemzeti Tehetség Program